Így használd a klímádat!

Mindannyian kerültünk már olyan vitás helyzetbe, amikor kollégánknak, vagy családtagunknak, netán utastársunknak más fogalmai voltak a szellőztetésről. Az ilyen viták alkalmával az egyik fél fázik, ezért becsukja az ablakot, míg a másik félnek melege van, így ő inkább szellőztetne. Aztán a technika fejlődésével megérkezett a légkondicionáló, kicsivel később pedig az inverteres klíma.

Az inverteres klíma minden problémát kiküszöböl

Egyes vendéglátóhelyeken, a modernebb autóbuszokon is már klímaberendezés található, ami a nyitható ablakokkal párhuzamosan beszerelve szintén nem könnyíti meg a megfelelő levegőcserét, hiszen sokan nem tudják, hogy a klímahasználatnak csak zárt ablakok mellett van értelme. Szóval addig ment a csiki-csuki az ablakokkal, míg megjelent korunk legkorszerűbb klímaberendezése, az inverteres klíma.

Ma már csak ilyet lehet vásárolni. Ennek oka, hogy ezek a készülékek energiatakarékosak és további számos előírásnak megfelelnek, amik a hagyományos klímák gyártásakor még nem volt követelmény.

Az inverteres klíma drágább ugyan az eddigi készülékeknél, de használata sokkal költségkímélőbb és működése is halkabb az elődeinél. Fontos azonban, hogy ahogy az ablak ki-be nyitogatásnak sincs értelme, úgy az inverteres klíma kapcsolgatása is inkább árt, mint használ, hiszen ezek a készülékek folyamatos működésre lettek tervezve. Nem szabad őket ki-be kapcsolgatni, hiszen maga a készülék mindezt megoldja helyettünk anélkül, hogy mi bármiféle hőingadozást észlelnénk.

A fenti érvek csak töredékei annak, amik az inverteres klíma mellett szólnak! A legnyomósabb okunk a saját bőrünkön is tapasztalt fullasztó nyarak, ami ellen védekeznünk kell!

 

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük