A burkolatok végtelen variációja

Új otthonunk építése vagy felújítása során fontos momentum a burkolatok kiválasztása, hiszen ezek meghatározó elemek a helyiségek hangulata és használhatósága szempontjából.
A sokszínűség jegyében a különböző burkolatokat variálhatjuk is, minden helyiségnek más-más arculatot tudunk adni. Természetesen nem szabad túlzásba esni, jobb a jó ízlés határain belül maradni. Arra is érdemes odafigyelni, hogy azonos minőségű anyagokkal dolgozzunk, hiszen az összhatást nagyban rontja, nem kelt jó benyomást, ha különböző színvonalú burkolatokat használunk. A jó minőségű burkolatok időtállóak, jól használhatóak, praktikusak és sokáig szépek maradnak rendeltetésszerű használat esetén. A különböző mintákat se keverjük túlságosan, hiszen a kevesebb gyakran sokkal mutatósabb hatást kelt.

Ha nem tudunk dönteni, akkor érdemes szaklapokat végignézni, hogy milyen trendek vannak, természetesen érdemes az időtállóságra is gondolni, hiszen nem cserélünk évente padlólapot a konyhánkban. Ha végképp elbizonytalanodtunk, akkor pedig érdemes szakember véleményét kikérni. Célszerű a különböző burkolatokat egy helyen beszerezni, így probléma esetén csak egy hellyel kell a kapcsolatot tartani, másrészt nagyobb mennyiség esetén akár kedvezményt is kaphatunk.

A burkolatok többfélék lehetnek: csempe, járólap, kő, fa, hajópadló, klasszikus és laminált parketta és egyéb megoldások is szóba jöhetnek. Mindegyik más funkciót lát el, használat során más-más érzetet kelt. Napjainkban már nem meglepő, ha egy-egy helyiségbe más típusú burkolat kerül, mint a korábban megszokott. Például a nappaliban korábban parketta volt az elvárt burkolat, manapság nem ritka a padlóburkoló lap alkalmazása, melyet padlófűtéssel kombinálnak.

 

Képek forrása: pixabay.com

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük