Szobafestési kisokos – mik kellenek hozzá alapvetően?

Amennyiben saját kivitelezésben szeretnénk megoldani egy szoba, vagy akár az egész lakás kifestését, akkor van néhány dolog, amit mindenképpen érdemes beszereznünk a szobafestési munkálatok végrehajtásához, tehát nem elég, ha megvesszük a festéket.

  1. Vannak nagyon jó, előre gyártott, színezett festékek, de olyanok is, amit saját magunknak tudunk kikeverni, ehhez vödrökre lesz szükség.
  2. A festék felviteléhez mindenképpen szükség lesz kisebb és nagyobb festőhengerekre, ecsetekre, valamint festéklehúzó tálcára és rácsra.
  3. A festőhengerekhez érdemes egy teleszkópos festőszárat beszerezni, így a magasabban lévő, nagy terjedelmű falfelületeket könnyedén tudjuk lefesteni.
  4. Legelső feladat, amihez elsősorban erős karokra lesz szükség, a lakás bútorainak eltávolítása. Amennyiben van elég hely, akkor célszerű a bútorokat kivinni a helyiségekből, de ha erre nincs lehetőség, akkor legalább a szoba közepére kell minden bútort behúzni.
  5. A helyiségben maradó bútorokat és a padlót is takarjuk le fóliával, így az esetleg odacsöppenő festék nem fog nyomot hagyni.
  6. A helyiség dekorációját, képeket, lámpákat, csillárokat mindenképpen szedjük le, csomagoljuk be és pakoljuk el az útból.
  7. Hogy a szobafestés utáni takarításhoz megkönnyítsük a saját munkánkat, célszerű maszkoló szalagot használni azoknak a felületeknek a leragasztására, amit semmiképpen nem szeretnénk összefestékezni, például az ablak- és ajtókereteket, parkettaszegélyt és a díszléceket.
  8. Szükség lesz még rongyokra az előkészületekhez, hiszen a falat portalanítani kell.
  9. Valószínűleg szükségünk lesz egy stabilan álló létrára is, amivel a magasan lévő sarkokat el tudjuk érni.
  10. Jó tanács, az eszközöket a munka végeztével azonnal mossuk el, így máskor is felhasználhatóak lesznek.

Ha minden szükséges eszközünk megvan, akkor kezdődhet a szobafestés!

 

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük