Fürdőszoba felújítás – hogy ne legyen rémálom

Értékeld a cikket

Amennyiben nem újonnan készült házat vagy lakást vásárolunk, akkor mindenképpen érdemes a fürdőszobát felújítani, mielőtt beköltözünk, az esetleges fertőzések elkerülése végett. Másrészt pedig otthonosabban fogjuk érezni magunkat benne.

Tisztaság, fél egészség

A fürdőszoba felújítás első lépése a nagyon sok kosszal járó bontás, amit akár rombolásként is definiálhatnánk, hiszen le kell verni a falról a csempét, felverni a padlólapokat, ki kell szedni a kádat, a zuhanyzót, mosdót és mindent, ami a fürdőszobában van. A végén valóságos hadiállapot lesz a fürdőszobánkban. A törmeléket érdemes azonnal elszállítani, így megszabadulhatunk ettől a koszforrástól.

Ezután következik a falak vésése. Ha a csöveket is fel kell újítani, akkor ki kell szedni a régi csöveket.
Mikor látjuk, hogy mi mindenre van szükség, akkor következhet az anyagok beszerzése. Természetesen az anyaglista összeállításában a munkát végző szakember tud segíteni, de akár magában a beszerzésben is.

Ne féljünk megkérdezni a szakemberünket hogy milyen típusú, márkájú csaptelepeket vegyünk, mit javasol

Mikor mindent megvásároltunk, akkor következik az építőmunka. Először a vízvezeték-szerelő szakember fogja a csövezési munkálatokat elvégezni. Ekkor kerül sor a fűtőtestek felszerelésére és a szükséges válasz- és tartófalak megépítésére is.

A fürdőszoba felújítás következő lépese a falak burkolása, majd szükség szerint a padló betonozása és padlólapozása.
Mielőtt belaknánk a fürdőszobánkat, a folyamat utolsó fázisa a kád, zuhanytálca és a bútorok beszerelése és beállítása.
A munkafolyamat befejezését követően örülhetünk az újonnan készült, csillogó, makulátlan fürdőszobánknak.

Hogy minél kevesebb gondunk legyen a fürdőszoba felújítással, érdemes szakemberrel végeztetni az egész munkát a bontástól a beszerzésen át a kivitelezésig.

 

Képek forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük