TÜZÉP – origó az építkezésben

A házépítéshez elengedhetetlenül szükséges dolgok közé tartoznak az építőanyagok. Ha valaki saját maga szerzi be az építkezéshez szükséges építőanyagokat, akkor vagy szakáruházban, vagy TÜZÉP telepen fog vásárolni.  A TÜZÉP telepek a huszadik században, szovjet befolyásra alakultak ki hazánkban. A mozaikszó jelentése Tüzelő- és Építőanyag-kereskedelmi Vállalat. Természetesen ma már nem nagyvállalatokként üzemelnek a TÜZÉP telepek, általában kisvállalkozások üzemeltetik.

Aki épít, átalakít, annak minden út a tüzépre vezet

A TÜZÉP telepek nagy előnye, hogy általában szakképzett eladókkal dolgoznak, akik megfelelő tanáccsal tudják ellátni a vásárlókat, illetve hatékonyan tudnak segíteni az igényeknek megfelelő termékek kiválasztásában.
Egy normál TÜZÉP-en elsősorban különböző kulékavics szemcsenagyságú sódert, homokot, cementet, faanyagot, szenet, brikettet, murvát, egyéb építőiparban használt ömlesztett és zsákos árut, valamint vastermékeket lehet beszerezni.

Kavicstól a ….

Az átlagnál nagyobb árukészlettel rendelkező TÜZÉP-en tetőcserepet, téglát, csatornát, csöveket, nyílászárókat, szaniterárut és hőszigetelési termékeket is be lehet szerezni.  Ez utóbbiak nagyságukból adódóan már általában szakáruházként is funkcionálnak.

Műanyag csövekig és azon túl a…

 

Acéltermékekig, és még sokminden mást is találhatunk amikell egy házhoz

A jól bejáratott TÜZÉP-ek kiszállítással is foglalkoznak, ami nagyban megkönnyíti az építkezők helyzetét, hiszen több raklapnyi árut nem olyan egyszerű elszállítani.
Természetesen a TÜZÉP-en nemcsak nagy tételben lehet vásárolni, ha például az udvarunkon akarunk kavicsos részeket kialakítani, akkor pár zsáknyi kavicsot mi magunk is elszállíthatunk.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük