Csempe divat 2018

5 (100%) 5 vote[s]

Az otthon egyik legmeghatározóbb eleme a fürdőszoba. Ez az a helyiség, ahol a mindennapok stresszes rohanása után kicsit kifújhatjuk magunkat, relaxálhatunk egy kád vízben, feltöltődhetünk, megújulhatunk.

Amikor itt tartózkodunk, kellemes érzésekkel szeretnénk töltődni. A fürdőszobát nagymértékben meghatározza, hogy milyen a falak burkolata, tehát milyen a csempe.

Mivel a változások a csempe tekintetében a formát és a színt érintik, ezért ebben a két elemben várhatóak megújulások a jövőben is. Az utóbbi évek trendje a plasztikusságot, a tisztaság érzetének felkeltését célozta meg, és az egyre nagyobb méretű csempe lett a divat.

Tisztaságérzet nemcsak fürdés után, hanem már előtte is

Ami egészen biztosan nem lesz trendi 2018-ban, az a fehér színű, illetve a mázas, és márványhatású csempe.

Ami viszont nagyon is divatos lesz, az, hogy visszatér a kisméretű csempék varázsa a legújabb fürdőszobák kialakításába. Újra létjogosultsága lesz a kis kockaformáknak.

Újra divatos a négyzet-mozaik

Színeket tekintve a pasztellszínek maradnak, melyek közt fellelhető a bézs, az ezüstös szürke, a mályva, a barna vajszínnel kombinálva, illetve a szürkéskék, és önmagában a vajszín is.

A színek harsogásával nem kell túlzása esni

A patchwork csempe, mint díszítőelem az utóbbi időben kezdett elterjedni, kiteljesedni pedig a következő években fog. Modern felhasználása az, hogy a fal egyetlen felületén széles, függőleges sávban fut le a padlóig, majd azon folytatódik egyenesen a szemközti fal aljáig.

A csillogás jellegzetes lesz az arany és az ezüst megjelenésével

Szerencsére sokféle csempe trend közül válogathat a jövőben is a vásárló, és egészen biztos, hogy mindenki meg tudja találni ezek közül a saját ízlésvilágának legmegfelelőbbet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük