Családi ház az álmod? Ezeket vedd figyelembe!

5 (100%) 12 vote[s]

Sokan szeretnének családi házba költözni, hiszen a saját kert és a falszomszédtól mentes élet vonzó lehet szinte mindannyiunk számára. Mielőtt azonban ténylegesen családi ház vásárlására adnánk a fejünket, nem árt tisztában lennünk néhány olyan kellemetlenséggel, melyekkel ezen túl szembesülnünk kell majd.

Lássunk erre néhány példát:

– A kertet nekünk kell gondoznunk, rendben tartanunk.

– A ház előtti járdát pedig, hóesés és ónos eső esetén takarítani is kell.

– Általában sok kutya él az udvarokon a közeli-távoli szomszédságban, és ők minden moccanásra jeleznek. Ha aludna a gyerek, esetleg csendes tevékenységet kellene végeznünk, ez zavaró lehet. Nem beszélve a tejes-, szódás-, dinnyeárus, vagy tollfelvásárló kocsiról, illetve a mindenkihez dudával bebocsájtást kérőktől. A szomszédok kedvesek, de gyakran váratlanul látogathatnak meg.

– A kerítés egy plusz tennivaló és tetemes költség. Gyakran kell festeni vagy javítani, ha pedig lecserélnénk, az egy nagyobb kert esetén több milliós tétel is lehet. A hatalmas betonkerítés esetleg nem a legszebb látvány, viszont a házat valahogyan meg kell védeni az illetéktelen behatolóktól is.

családi ház állagának javítása és megőrzése tehát egy állandó és néha sziszifuszi feladat, – bár az is igaz, hogy összességében ez az egészben a legszebb. A családi ház a miénk, a ház és a kert állapota a mi kezünk munkájáról árulkodik. Előnye, hogy mi élvezhetjük, nem kell másokkal megosztanunk az örömöt, csak ha szeretnénk.

Mindenkinek magának érdemes tehát eldönteni, hogy mik az igényei, illetve mit enged meg a pénztárcája és az időbeosztása. Van, akinek a családi ház, van, akinek inkább a lakás a megfelelő választás. Egyik sem nevezhető jobbnak vagy inkább üdvözítőnek.

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük