A lakás előnye a saját házzal szemben

Sok tömbházlakó álmodozik arról, nyíltan vagy titokban, hogy egyszer saját házba költözik. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy az az egyedül üdvözítő lakhatási forma. A társasházi lakás ugyanis számtalan előnnyel bír a családi házzal szemben.

Lássuk, mik ezek:

– Meleg! Legyen ugyanis akármilyen jó és korszerű a fűtés és a szigetelés, vannak, akik szerint egy családi házban sohasem lesz olyan jó meleg, mint egy hatalmas tömbház közepén.

– Minden közel van! Legyen bármilyen jó helyen is a házunk, egy lakótelepi, vagy egy jól kiépült lakóparki lakás infrastruktúrája valószínűleg sokkal jobb lesz. Ha csak nem a királyi várban lakunk, valószínűleg nem tudunk bölcsődét-óvodát-iskolát, boltokat vagy piacot, postát és hivatalt elérni azzal, hogy lemegyünk a lifttel. A háztömb előtt pedig talán még egy busz is megáll.

– Kilátás, belátás nélkül. Egy családi házból sohasem lesz olyan gyönyörű a kilátás, mint egy magas emeleti toronyházi, vagy panellakásból. Akár a forgalmas nagyváros esti fényeiben, akár a természet szépségeiben gyönyörködhetünk az ablakunkon keresztül, feledhetetlen élményben lesz részünk.

– Közös költség: közös könnyebbség. Sokan nem szeretik. Azonban ilyenkor arra is kell gondolni, hogy mennyire kényelmes is az, hogy nem kell például havat lapátolnunk a járdáról, vagy „gereblyézni a kapu elejét”. Sőt, még csak füvet nyírni sem kell ahhoz, hogy a gyermekünkkel kimehessünk levegőzni.

Úgy tűnik, hogy talán bizonyos élethelyzetekben valóban a lakás lehet a leginkább megfelelő megoldás. Mindenkinek érdemes átgondolnia, milyen szempontok a legfontosabbak számára, és ezek alapján rangsorolni a lakhatási lehetőségeket.

Kép forrása: pixabay.com

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük