A lakásfelújítás alap szerszámai

Megszületett az ötlet, fel kell újítani a lakást. Amennyiben nem szakember segítségét akarjuk kérni, hanem önállóan szeretnénk kivitelezni a feladatot, akkor nemcsak alapanyagokra, hanem számos szerszámra is szükségünk van.

Természetesen mielőtt bárminek nekikezdünk, alaposan meg kell tervezni, hogy mit akarunk felújítani, mennyi pénzünk van rá, miből mennyi kell és az adott feladathoz milyen szerszámok kellenek.

  1. A lakásfelújítási folyamat elején és közben is mindenképpen szükségünk van egy mérőszalagra, hiszen mindenhez szükségünk van méretekre. Akár a festékvásárlásnál, hogy tudjuk a pontos négyzetmétert, de akár egy új bútor megvásárlásához is, hiszen tudnunk kell, hogy befér-e a tervezett helyre.
  2. Amennyiben átvezetékelést vagy a csővezeték átalakítását is beterveztük, akkor mindenképpen szükség lesz vésőgépre és flexre is, sőt a falbontáshoz nagyobb méretű kalapácsra is.
  3. Tapétacsere esetén szükségünk lehet spaklira, ugyanis azzal villámgyorsan le lehet vakarni a régi tapétát a falról.
  4. Ha sima falakat szeretnénk, akkor elengedhetetlen a glettvas használata, mellyel hatékonyan tudjuk a falon eloszlatni a fal egyenetlenségeit elfedő glettet.
  5. Festés esetén célszerű takarófóliát és takarószalagot beszerezni. Utóbbi arra szolgál, hogy az ajtókereteket leragasszuk, így az ajtókeretekre nem ragad rá az odafröccsenő festék.
  6. A bútorok összeszereléséhez, illetve a dekorációs elemek felszereléséhez mindenképpen szükségünk lesz csavarbehajtóra és fúrógépre.
  7. Mivel a lakásfelújítások általában sok piszokkal járnak, ezért a munkálatok végén mindenképpen szükség van takarításra, tehát a takarításhoz szükséges vegyszerekről és szerszámokról sem szabad elfelejtkezni, mikor megtervezzük a munkálatokat.

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük