Élettér

Rendezd be az életteredet!

Mindenkinek álma, hogy legyen saját háza, lakása, ahol berendezve saját életterét, megvalósíthatja önmagát. Adunk pár ötletet a kialakításhoz.

Vásárlás előtt tervezz!

Ne hagyatkozz az érzékeidre, mérd le a falak hosszát és magasságát, az ajtó szélességét, hogy a vásárolt bútorokat, eszközöket be tudd hozni. A mosógépet sajnos nem lehet lapra szerelten kapni, mint egy komódot.

Egyszerre csak egy szobával foglalkozz!

Legyen a szobában egy olyan tárgy, ami sokkal nagyobb a többinél, mert ez optikailag növeli a teret. A bútorokat a faltól néhány centiméterre helyezd el, mert az árnyék hatására a tér nyitottabbá válik. Tartsd be az arányokat a bútorok elosztásánál és ne akarj mindent összezsúfolni!

Multifunkciós bútorok és terek

Érdemes multifunkciós bútorokat keresned, mert a kis lakásnál minden négyzetméter kell valamire. Ilyen darabok a tárolókkal felszerelt ágyak, a gurulós-polcos felszolgáló asztalok, összecsukható és halmozható székek. Legyen egy térben a nappalid a konyhával és az étkezővel. Nagyon kedvelt a konyhasziget. Ötletes megoldás a sziget egyik oldalát étkezőnek kialakítani megfelelő pulttal, székekkel. Meglátod, a vendégeid is szívesen odaülnek, amíg te a szendvicseket készíted.

Határtalan találékonyság

A függönyök vidámabbá teszik a rideg tereket, és elválasztanak a kinti zajos világtól. A szőnyegek kellemesen meleg és kényelmet árasztó hangulatot kölcsönöznek a lakásnak. Ismét hódítanak a vintage mintásak. Fontos, hogy legyen összhangban az asztallal és az ülőgarnitúrával!

Flow

Ha szeretsz kreatívkodni, vigyél be saját ötleteket a díszítésbe, például fesd át saját kezűleg az éjjeliszekrényt, vagy az ágykeretet. Használj mintákat, íveket, amelyekkel megtörheted a helység monotonitását. Ha színezel, figyelj a főszabályra: legyen három főszín, melyből kettő világosabb, egy pedig sötétebb, mélyebb tónusú, mert így a helyiség egységesebb képet mutat!

Dicsőségfal

Az életed meghatározó élményeit, pillanatait megörökítő képeket, a neked kedves plakátokat, rajzokat helyezd el egy olyan dicsőségfalon, amely előtt naponta többször is elmész. Meglátod, mennyire megnöveli az önbizalmadat is.

Zöldíts!

Hozz növényeket a térbe! A zöld színnel üdébb hatást mutat a lakásod. Ha nincs elég helyed, próbálkozz a mennyezetről lelógó kaspókba ültetett indás növényekkel.

Kérdezz, kutass, olvass utána!

Ha bizonytalannak érzed magad, nem szégyen lakberendezőhöz fordulni. A családod kreativitással megáldott tagjait is bevonhatod, de azt ne felejtsd el, hogy ebben a lakásban te fogsz élni. Ha olyan ötletekkel állnak elő, amit nem érzel a magadénak, ne fogadd el! A saját élettered a te személyiségedet tükrözze!

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük