Neked mekkora házat érdemes építened?

Építkezés vagy házvásárlás előtt az egyik legszebb időszak lehet az, amikor elkezdünk gondolkodni, álmodozni, tervezni. Tulajdonképpen ez az örömérzetünk megvalósulása a gyakorlatban. Eltervezzük, hogy milyen jó lesz majd, ha a nagy nappaliban együtt fog beszélgetni a család, de csakis miután a tágas ebédlőben mindenki kényelmesen elfogyasztotta az ebédjét! Mennyire jó lesz, ha majd mindegyik gyermekünk külön szobában lakhat és aludhat, micsoda elképzelhetetlen csend és nyugalom fog akkor szállni majd az életünkre!

Álmodozni pedig valóban szép és kellemes dolog, a valóságban azonban sajnos a puszta vágyainknál sokkal több szempontot ajánlatos figyelembe venni az ideális házméret kiválasztásánál. Nem célszerű ugyanis túl nagy házat vásárolnod, vagy építtetned – hiszen ennek nem csak az építési, de a fenntartási költsége is nagyságrendekkel több lehet! Több bútor, függöny, szőnyeg is lesz szükséges a sokszor feleslegesen megépített, üresen álló szobákba, amelyeket nem mellesleg szinte ugyanúgy, rendszeresen kell takarítanod, mint a folyamatosan használatban lévőket.

Praktikus tehát alaposan megfontolni, hogy mekkora az a házméret, amelyben még kényelmesen elférhet a családod, mégsem jelent túl nagy anyagi megterhelést a megvásárlása vagy megépíttetése, illetve a fenntartása sem. Ha a család esetleg mégis jobban bővül, mint amennyire számítottatok volna, akkor a házat is lehetséges tovább bővíteni. Ha viszont megcsappannak az erőforrások, gond lehet a költségek miatt.

Tervezz tehát tudatosan! Az építőiparban jártas szakemberek pedig már a tervezés fázisában is nagyon szívesen segítenek, bátran lehet ez ügyben is hozzájuk fordulni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük