Mutasd meg a kertedet, és megmondom, ki vagy!

Az otthonod nem a házfalig, hanem a kerítésig tart. Minden hozzád tartozik és rólad mesél, ami a telked területén van; így a kerted is. Lehet, hogy nem régen építkeztél, és még nem volt időd, energiád, pénzed egy szép kert kialakítására. Az is előfordulhat, hogy már nem új a házad, de a kerted gondozása, ápolása a tennivalók sorának végén kullog. A „túl sok vele a munka”, a „nem értek hozzá” és a „nincs rá pénzem” – akár tények is lehetnek, de néhány apró ötlet segíthet, hogy mégis egy szép kert tulajdonosa légy.

Ki mondta, hogy a kert több hektárnyi ültetett, gondozandó virágot jelent? Hogy katonás rendben kell sorakoznia a rózsáknak, kardvirágoknak, dáliáknak? Füvesíts, és dobd fel a teret cserepes virágokkal! Használhatsz hagyományos virágcserepet, balkonládát, de apró fazekat, vödröcskét is. Ültess bele egynyári virágot, vagy vedd meg virággal együtt, és csak gyönyörködnöd kell benne.

Figyelj a színekre! Hasonlót a hasonlóval vagy egy adott színt kontraszt színekkel párosíts! A házfal színe lehet kiválasztási szempont a kerti bútoroknál, a kiegészítőknél, és figyelembe veheted a virágoknál is.

Ha a zsebkendőnyi méretnél nagyobb a területed, készíts ösvényeket! Megjelölheted mutatós térkővel, de az is elég, ha felszórod apró kaviccsal, vagy hagyhatod füvesen, és téglákkal jelezheted a szélét.

Játssz a fényekkel! Kis mécses a kerti asztalon, bambuszfáklya, napelemes kerti lámpa vagy ledes fényfüzér – mind alkalmas arra, hogy meghitt hangulatot teremtsen az esti borozgatáshoz, beszélgetéshez.

Mindennek persze akkor van értelme, ha nem csak a szomszéd pukkasztására akarod használni a szép kertedet, hanem az életed valódi terének tekinted. De miért is ne tennéd?

 

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük