A kerítés építés első lépései

Amikor családi házat építünk, vásárolunk vagy akár újítunk fel, nem érdemes figyelmen kívül hagynunk a kerítés körüli kérdéseket. A területünket ugyanis bizonyosan körbe kell kerítenünk.

Lehetünk olyan szerencsések is, hogy ezt megoldották helyettünk a szomszédaink, vagy esetleg a korábbi tulajdonos. Ekkor is érdemes azonban alaposan átvizsgálunk a kerítések állapotát, és bizonytalanság esetén alaposan fontolóra venni – szomszédainkkal közösen – az új kerítés építését. Hiszen, egy felújítás alatt álló házból könnyebb eltulajdonítani bármit is, ettől pedig legalább részlegesen megvédhet bennünket egy stabil kerítés.

Kerítésünkkel is nap mint nap találkozunk, nem mindegy mit látunk, akár életünk végéig

 

A kerítés építés sajnos kétségkívül időt, energiát és nem kevés anyagi ráfordítást is igényel. Gondos tervezéssel és előre gondolkodással azonban rengeteg időt és pénzt is megspórolhatunk. Érdemes körbejárni a szomszédokat – főleg azokat, akiknek szimpatikus a kerítése – és körbe-kérdezősködni a helyi szakemberek árairól és időbeosztásáról. Családi házas környezetben ugyanis általában a személyes ajánlásban bízhatunk leginkább.

Egy jó szakember, jó kerítést csinál, amivel évekig nem lesz gondunk

 

A kiválasztott szakemberrel együtt pedig érdemes leülni és megtervezni a folyamatot. Az anyagszükségletet is fontos előre kiszámolni, így még a munkálatok megkezdése előtt lehetőségünk lesz több áruházban körülnézni, ajánlataikat összehasonlítani. Tervezzünk és számoljunk tehát, illetve igyekezzünk minden munkafolyamatnál jelen lenni, lehetőségeink szerint segíteni!

Ne sajnáljuk tehát az időt és az energiát az új kerítés építésére, hiszen a ráfordítás bizonyosan hamar meg fog térülni. Ha betörés nem is történne, akkor is biztosak lehetünk abban, hogy így sokkal nyugodtabban fogunk aludni.

 

Képek forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük