Minden kezdet nehéz, és a folytatás sem könnyű, de megéri!

Vannak emberek, akiknek végigfut a hideg a hátán az építkezés puszta gondolatától is, és minden kedves ismerősüket megóvnák az anyagi és szellemi terhelés eme formájától. Akadnak azonban olyanok is, akik nem rettennek meg a kihívásoktól, és az építkezés menetének átgondolásával elkezdik álmaik otthonának megvalósítását. Ha te is közéjük tartozol, érdemes feltenned a legalapvetőbb kérdést: kinek akarsz házat építeni?

Természetesen magadnak. Meg a családodnak. Ami esetleg még nincs is. Vagy ha van, biztosan számíthatsz benne változásokra. Hányan lesztek tíz vagy húsz év múlva, és mit fogtok csinálni?

A gyerekek érkezésével növekszik a családi létszám, kirepülésükkel pedig csökken. Az apróságoknak játékra alkalmas, biztonságos tér kell, az iskolába járóknak tanulósarok, a kamaszoknak szüksége van önállóságra és saját kuckóra.

Hol dolgozol? És a párod? Van-e igényetek dolgozószobára? Nem csupán a kisgyerekesek tölthetik a munkaidejüket otthon, egyre népszerűbb munkaforma a home office, az otthonról dolgozás. Nálatok lehet-e erre számítani a jövőben? Jó, ha legalább elvi döntést hozol, mert ez a kérdés is hozzátartozik az építkezés menetének első lépéséhez.

Gondolj a tágabb családodra, a rokonaidra és a barátaidra is! A szűk körű együttléteket kedveled vagy a nagy bulikat? A társaság leültetéséhez nemcsak székek kellenek, hanem hely is. Hányan és hol tudnak aludni, ha hosszabb időre hívsz vendégeket?

Az építkezés menete az életed áttekintésével, a jövőd megtervezésével indul. Ha okosan kezdesz neki, hosszú évtizedekre komfortos és igényes otthonod lehet még akkor is, ha időről időre átalakul az egyes belső terek funkciója.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük