Élettér

Életed tere, az élettér

Ha túl vagy már a folyamaton, amelynek segítségével lakásodból otthont varázsoltál, számodra is ismerősen csenghet a fogalom, amit úgy hívnak: élettér. A lakásod/házad és ezek közvetlen környezetének (kert) kialakítása és lakberendezése során megnyilvánuló önkifejezés igen sokféle lehet, hiszen ez – akár csak öltözködésünk – személyiségfüggő. Mégis, élettered kialakítása két fő kategóriába sorolható. E kategóriák pedig a személyes (egyéni), illetve a csoportos (társas) életterek.

Egyéni élettereddel (otthonoddal) rendszerint szoros érzelmi kötelékben is állsz, ezért ennek kialakítása nagy valószínűséggel hűen tükrözni fogja ízlésedet, érzelmi világodat, egyéniségedet is. Törekedj tehát arra, hogy ez az élettér egy kényelmes, komfortos, a hétköznapi életedet megkönnyítő és a pihenésedet elősegítő közeg legyen.

Csoportos, vagy más néven társas életterek esetében többféle lehetőségről beszélhetünk, hiszen egy család otthonául szolgáló ökológiai környezet és a munkahelyi környezet is közös élettérnek mondhatók. Hasznos, ha ezek kialakítása során az előtérbe kerülő főbb szempontok a praktikum és a funkcionalitás. Azonban, míg egy család élettere szintén a benne élők kényelmét és pihenését hivatott szolgálni, a munkahelyen megteremtett élettérnek egészen más elvárásoknak kell megfelelnie.

Élettered kialakításához szakember segítségét is igénybe veheted, de ez nem feltétlenül szükséges. Kreativitással és praktikus trükkökkel, te magad is rengeteget tehetsz a kívánt végeredmény elérésének érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük