Éles kérdés: élvédés

Az élvédő korunk egyik legapróbbnak tűnő, mégis legfontosabb eleme az építőiparban és a belsőépítészetben. A modern térelválasztó falak gipszkartonból, a legkorszerűbb falburkolatok és hőszigetelések pedig hungarocell táblák használatával készülnek. Bármilyen praktikus építőelemekről van is szó, csak a szakemberek által javasolt, megfelelő kiegészítéssel együtt nyújtanak 100%-os biztonságot, ezért mind házépítéskor, mind pedig lakásfelújításkor gondoljunk az élvédésre!

Élvédő nélkül mi húzzuk a rövidebbet!

Sokszor okoz bosszúságot, amikor az ágy csücskébe rúgunk, vagy “összetűzésbe kerülünk” az asztal sarkával. Ez egy nagyon bosszantó helyzet, mert ilyenkor mi húzzuk a rövidebbet. De ez legrosszabb esetben egy-egy lila folttal és némi fájdalommal, szitkozódással jár, nem úgy, mint az a fal, aminek lepattan egy darab az éléből.

Az élvédés nélküli fal ugyanis a legkevésbé sem “katonadolog”, hiszen ez a seb nem gyógyul be magától, sőt! Minél jobban elhanyagoljuk a sérült falfelületet, annál jobban “elburjánzik” a probléma. Gyors közbelépés nélkül a fal burkolata mellett a szigetelés is sérül, aminek javítása többszörösét jelenti annál, mintha megelőztük volna mindezt az élvédő használatával!

Régen a szabók könyökfoltozást végeztek a zakókon. Ez nagyjából ugyanazt szolgálta, mint az élvédés, hiszen a kabátunk egyik leginkább használatnak kitett része a könyökünk. A könyökfoltozás azonban egy utólagos megoldás, ami ellentétben a zakóval, a házak falainál sok bosszúságot okozhat! Élvédelem nélkül ugyanis “a gatyánk is rámehet” az utólagos javításra!

 

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük