Egy fejszénél azért többre lesz szükség a faház építéséhez

Egy kis faház mindenkinek a szíve csücske, nem ismerek olyan embert, aki ne szeretne egy kis faházat, bár tény, hogy különböző célból vágynak rá az emberek. Van, aki szerszámok tárolására, van, aki tűzifa, van, aki bicikli és egyéb sporteszközök tárolására szeretné használni, de akár egy kerti gyerek kuckó is megvalósítható benne.

Bizonyos áruházakban már teljesen készen is kaphatóak ezek a kisebb méretű építmények, de egy faház építése saját kezűleg igazán vagány vállalkozás, arról nem is beszélve, hogy így a saját elképzelésünk alapján, illetve a helyi adottságokhoz igazodva tudjuk megalkotni kis építményünket. Persze ehhez nem elég egy fejsze, így némely alap szerszámkészlettel rendelkeznünk kell: egy jó fűrész, kalapács, csavarbehajtó és vízmérték a minimum.

Szükséges egy stabil alap, amely nem árt, ha beton, vagy kavics és betonlap együttese. A faház építése során a falazat az egyik legfontosabb rész, így ehhez ajánlatos jó minőségű, megmunkált deszkákat választani. A deszkákhoz kellenek facsavarok, szegek, különböző rögzítésre szolgáló anyagok. A tető megoldható OSB lapból és bitumenes tetőanyagból is. A fa mindenképpen igényel alapkezelést, ha festeni is szeretnénk a házikónkat, akkor ezeket az anyagokat se felejtsük el beszerezni.

Érdemes gondoskodnunk az esővíz elvezetéséről is, esetleg ereszcsatorna felszerelésével. Mivel nem árt vigyázni értékeinkre, így a faház építése nem kész, amíg megfelelő zárral nem láttuk el az ajtót, hogy nyugodtan alhassunk, reggel pedig nehogy üresen találjuk munkánk gyümölcsét.

 

Képek forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük