Egyszerűen elvégezhető a csap csere

A víz az élet alapja legalábbis a mi kis bolygónkon, ezért egyszerűen nem nélkülözhetjük a lakáson belül sem. A különféle szerelvények megfelelő működése érdekében esetenként a csap csere kihagyhatatlan feladat. A legtöbben bele sem gondolnak abba, mennyire fontos szereppel bír a falon vagy a kagyló felett található eszköz egészen addig, amíg annak valamilyen hibája fel nem merül. Amikor viszont elkezd csepegni, folyni, akadni, bizony máris kiderül a hasznossága. Több oka lehet annak, ami végül a csap csere felé mutat, de létezik ezekre gyors és hatékony megoldás csak kérnie kell.

Mikor jön szóba a csap csere?

Legyen szó álló, fali, mosogató, KMT (kád-mosdó töltő), zuhany vagy kád csaptelepről, ezek többsége már alapvetően keverő jelleget mutat. Ez azt jelenti, hogy egyszerre képes hideg és meleg víz engedésére, illetve a megfelelő hőmérsékleti arány beállítására. Ugyanakkor ez fokozza a sérülés, amortizáció esélyét is. Néha a nyomásból eredő ütések, máskor a korrózió, alapvetően pedig az anyagfáradás az, ami oda vezet, hogy a csap csere elkerülhetetlenné válik. Előfordul, hogy a megjelenés nem felel már meg az elvárásoknak, máskor a lengőkar lyukad ki, törik el. Ha a fogantyú alól folyik a víz, az többnyire a betét hibája, de amikor ez a tönknél történik, akkor komolyabb bajjal kell számolni. A perlátor is kitörhet, de megeshet, miszerint csak újítani kívánja a régi telepet.

Történjen szakszerűen a csap csere

Rengeteg tanács érhető el az interneten arra vonatkozóan, miként történjen a csap csere, amik között vannak jó ötletek, de nem mind vállnak be. Ha saját maga lát neki a feladatnak és ezt mindenféle szakmai tudás nélkül teszi meg, akkor megeshet, hogy szerencséje lesz, de nagyobb rá az esély, miszerint kifelejt valamit a csap csere során, netán az új szerelvény nem passzol a régi helyére és akkor máris ott fog állni egy olyan problémával, amit azonnal orvosolni kellene. Előzze meg a kapkodást, idegeskedést és kérje szakember segítségét már az első perctől kezdve, mert így garantáltan úgy történik meg a csap csere, ahogy azt a nagykönyv előírja és még jótállást is kap arra.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük