Okosotthon: a gazdagok játéka?

Napjainkban egyre több használati tárgynak van okos verziója. Az okostelefon és okosóra mellett létezik okoskarkötő, okos konnektor, sőt még okos kóla is. Ezek ára nem sokkal magasabb a hagyományos társaikénál, egy átlagos jövedelmű ember is ki tudja fizetni. De mi a helyzet az okosotthonnal? Nézzük, milyen érvek szólnak mellette!

Komfort

Teljesen nyilvánvaló, hogy kényelmesebbek lesznek a mindennapjaid, ha nem te magad állítgatsz és kapcsolgatsz minden berendezést.

Idő

Nem csupán a macerát tudod egy okosotthon működtetésével megspórolni, hanem az idődet is. A napi néhány percek könnyen összeadódnak, és fontos órákat nyerhetsz a heti programodhoz.

Pénz

Egy épületnek nemcsak építési, beszerzési, hanem üzemeltetési költségei is vannak. Amikor mérlegelsz, érdemes azt is megvizsgálnod, hogy hosszabb távon milyen anyagi megtakarítást érhetsz el.

Biztonság

Az okosotthon a betolakodóktól is véd. Amellett, hogy automatikusan bekapcsol a riasztó, amikor elhagyod az otthonod, képes olyan finomságokra is, mint a redőnyök előre programozott mozgatása vagy a mozgásérzékelők és a villanykapcsolók működésének összehangolása.

Fenntarthatóság

Ha csak egy kicsit is környezettudatos vagy, nem feledkezhetsz meg a környezetedre gyakorolt ökológiai hatásokról sem. Kisebb lábnyomot hagysz a Földünkön, ha élsz az automatizálás lehetőségeivel.

Befektetés

Nem kétséges, hogy az ingatlanod értéke jelentősen megnő, ha épületfelügyeleti rendszert alkalmazol.
Mindezek fényében azt mondhatjuk, nem gazdagnak, inkább előrelátónak kell lenned ahhoz, hogy az okosotthonban rejlő lehetőségeket felismerd, és ne pusztán egy újabb mániának tekintsd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük