Melyik WC csésze a jó? Lapos- vagy mélyöblítésű?

5 (100%) 11 vote[s]

Szinte észrevétlen része az életünknek, pedig napi szinten használjuk. Leginkább akkor kerül a látóterünkbe, amikor valami gond van vele. Pedig érdemes lenne több figyelmet szentelnünk neki. Vajon mi lehet ez? Nem más, mint a WC csésze.

Ha éppen építkezünk, vagy fürdőszoba felújítás előtt állunk, érdemes megállni egy pillanatra és tájékozódni, hogy vajon számunkra melyik WC csésze lenne a legmegfelelőbb. Amikor alaposabban szétnézünk, akkor kiderül, hogy milyen széles kínálattal találkozhatunk az üzletekben. A WC csészéket több szempont alapján is lehet csoportosítani. Most a belső kialakításuk szerint vesszük górcső alá őket.

A fenti szempont alapján elkülöníthetünk lapos- és mélyöblítésű csészéket. A leglátványosabb különbség a két típus között, hogy a laposöblítésű WC-ben kialakítanak egy kis tálcát, míg a mélyöblítésűben csupán egy tölcsér található.

A mélyöblítésű WC-k a tölcséres kialakításnak köszönhetően könnyebben tisztán tarthatóak és kevésbé vízkövesednek. A tölcsér alján folyamatosan jelen lévő víz, pedig bűzelzáróként üzemel, így a szagokkal is kevesebb probléma adódik. S nem utolsó sorban az ára is barátságosabb, mint a laposöblítésű változaté. Viszont nem szabad szem elől téveszteni, hogy a mélyöblítésű WC-knél előfordulhat, hogy kellemetlenül érint minket a felfröccsenő víz dolgunk végzése közben. Ráadásul nincs módunkban észrevenni, ha székletünkben valami elváltozás van.

Ne feledjük! A WC csésze fontos szerepet tölt be otthoni kényelmünkben, úgyhogy szánjunk egy kis időt a választásra, mert hosszú évekig viseljük majd döntésünk eredményét.

 

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük